Färgfabriken söker förstekock
Mitt mellan Liljeholmen och Gröndal ligger Färgfabriken – en av Sveriges mest välrenommerade konsthallar. Men huset rymmer mer än så, parallellt med konstverksamheten ryms Färgfabriken Evenemang som ordnar konferenser, bröllop, klubbar, seminarier, marknader och mycket mer i de vackra lokalerna! Färgfabrikens Kafé serverar lunch, brunch och fika sex dagar i veckan.
Efter ett drygt år med verksamheten på halvfart börjar nu bokningarna komma in igen. Vi börjar sakta bygga upp organisationen igen och söker därför en förstekock.
Vår matfilosofi
– Mat i säsong
– Regional och lokal mat
– Hög andel ekologiskt
– Mer grönt och mindre kött på tallriken
– Nollvision för svinn
Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Färgfabrikens matfilosofi tar avstamp i ett hållbarhetsarbete som i grunden handlar om att göra medvetna val och att fundera över hur de valen påverkar planeten, den egna hälsan och människorna runt omkring oss.
Säsongerna löper som en röd tråd genom vår matlagning. Det handlar både om smak och om ansvar – en råvara som skördas på sin mognadstopp smakar så mycket bättre!
Vi tycker det är superviktigt med lokal och regional matproduktion. Det handlar inte bara om smak och ansvar, det handlar om tradition och kultur. Regional mat stödjer regionala ekonomier, bidrar till en levande landsbygd, ger jobb och intäktsmöjligheter för företag. Kortare transporter leder till mindre utsläpp.
Ekologiskt? Det tycker vi känns helt logiskt! Vi är övertygade om att ekologiskt inte bara är bra för miljön utan även för smaken och näringsinnehållet.
Färgfabriken är KRAV-certifierade!
Rollen som förstekock
Förstekocken på Färgfabriken är en av nyckelpersonerna i organisationen. Som förstekock arbetar du tillsammans med vår kökschef med planering, matlagning och logistik kring Färgfabrikens olika evenemang. Du deltar i den dagliga driften samt planeringsmöten och varannan helg arbetar du även som brunchkock.
Kvalifikationer
Färgfabriken tillhör redan toppskiktet bland Stockholms festlokaler. Vi söker dig som vill hjälpa oss utvecklas ytterligare! Vi vill bli ännu grönare och ännu skönare. Vi vill bli ännu mer lokala. Vi vill bli ännu mer ekologiska.
Du har lång erfarenhet inom restaurang, du har jobbat både med stora sällskap och med “fine dining”.
Du har minst tre års erfarenhet som förstekock eller souschef.
Du är noggrann och håller jämn kvalitet på det du gör.
Du är van att jobba med bokningar för stora sällskap.
Du brinner för ekologiskt, vegetariskt och lokalproducerat.
Fakta
Plats: Färgfabriken, Lövholmen, Stockholm
Startdatum: September
Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal.
Sista ansökningsdag: Snarast. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att söka! Ansökan med personligt brev mejlas till info@fargfabrikenevenemang.se.